VINDERNE AF KONKURRENCEN ER FUNDET!

Electrocity

Er en by hvor der er meget nyt elektronik som f.eks. robotter og flere store bygninger og hoteller på Mars.

Valgfart

Vejen er kringlet – målet er objektivt!

Det vi har tilbage

Hvis verdens ende var nær, ville du gemme dig i frygt eller stå her og bruge de sidste minutter med mig? Du siger alt ender en dag. Og du har ret. Men det gik hurtigere end du forventede. Det er ikke længere kun vores sjæle, der står i brand. Men det er for sent nu. Det ødelagte er uopretteligt. Vi fik et ansvar, vi ikke var stærke nok til at bære alene. Så her bruger vi vores sidste få minutter arm i arm. Med vores blik ud over horisonten betragter vi den sidste ende.

Det smukke hav

Fiskeindustrien frydes og havet har det

bedre end det har haft det i lang tid.

Der er officielt ikke mere plastik i verdenshavene.

Brændende skove

Politikerne lover grønne ambitioner

Og kommer med forskellige spekulationer

En klimadebat her og der

Men intet mer’

Brændende skove

Dog ingen klimalove

Om træernes stammer

Flammerne de krammer

Ilden raser i vinden

Helt frodigt kort forinden

Dyrene kan ikke følge med

De må finde et nyt sted

Vi skal passe på moder jord

Det ikke nok bare med ord

Klimakrisen skal tages hånd om

I stedet snakker vi udenom

 

 

 

Er dit billede blandt de vindende billeder? Saa synd dig at finde din unikke vinderkode frem og ring til 28 77 57 65 (senest kl. 12:00 i dag lørdag) for at høre nærmere om præmieceremonien kl. 15:00 og den endelige afsløring af vinderen af de 10.000kr.

 

 

 

Klimafolkemødet crea.visions Challenge

Klimafolkemødet crea.visions Challenge

Luk øjnene, tag en dyb indånding og forestil dig, hvordan den fremtidige verden ser ud. Hvad er dit håb? Hvad frygter du? Bliver disse håb og denne frygt formidlet i FN’s 17 verdensmål? Og vigtigst af alt: Hvordan tror du de beslutninger vi træffer i dag kommer til at påvirke den fremtid vi går i møde?

I samarbejde med AIforGood, Artbreeder og Klimafolkemødet har ScienceAtHome lavet et spil, hvori du kan lave billeder, der fortæller om, hvordan du ser den fremtid vi går i møde. Hvis du har lyst til at spille med, har du nu muligheden for at få dit billede og din historie præsenteret på Klimafolkemødet i Middelfart lørdag d. 4. september og desuden få chancen for at vinde 10.000 kr.! Du kan læse mere om konkurrencen nedenfor eller hoppe direkte ind i spillet her:

START SPILLET

Hvad kan jeg vinde?

Alle vindere vil blive hyldet personligt i en ceremoni ved Klimafolkemødets afslutning lørdag den 4. september kl. 15:00. Værkerne vil derefter blive udstillet på Middelfart Rådhus. Ved ceremonien vil Middelfarts borgmester også kåre den blandt de fem vindere, der vil modtage førstepræmien på 10.000 kroner!

              

Udfordringen:

Brug crea.visions til at skabe et eller flere billeder, der formidler dine håb og frygt for menneskeheden og Jorden.

Vær kreativ! Giv dit billede en unik titel og billedtekst for at fortælle os og andre, hvordan dit værk indfanger en mulig fremtid og, hvad vi kan gøre for at opnå eller undgå dette scenarie.

Hvordan vinder jeg?

Alle billeder vil blive udstillet i et offentligt galleri, hvor den brede offentlighed kan stemme på dem. De mest populære billeder bliver evalueret af et dommerpanel af eksperter, der vælger fem vindere ud fra nedenstående kriterier.

Når du indsender dit billede, får du en unik kode. Det er vigtigt, at du sørger for at tage et screenshot af koden og dit billede! Vi ved godt, at dette er lidt besværligt, men vi tager beskyttelsen af dine data meget alvorligt, så vi gemmer ikke personligt identificerbare data om dig.

          

                     

Lørdag den 4. september kl. 11:00 offentliggøres de fem vindende billeder på denne hjemmeside. Hvis dit billede bliver udvalgt, skal du inden for en time ringe til det angivne nummer og give din unikke kode og bekræfte, at du vil være i stand til at møde op til kåringsceremonien i det angivne telt kl. 15:00 samme dag.

 

KRITERIER & TIPS

Hvor godt passer billedet, billedteksten og titlen sammen? (f.eks.: Er det klart, at billedteksten og titlen afspejler det samme, som formidles i billedet?)

  • Lav et billede, der afspejler et emne, du brænder for og/eller har viden om! Så bliver det lettere for dig at forklare din historie i titlen og billedteksten.
  • Brug filterfunktionen til at søge efter billeder, der kan bruges som udgangspunkt for at illustrere det emne, du forsøger at adressere.
  • Er du i tvivl om, hvor du skal starte? Check de 17 FN-verdensmål ud her https://sdgs.un.org/goals og få inspiration til håb og frygt for fremtiden.

Vi definerer kreativitet som sammenfaldet af nytænkning og værdi og vil bedømme billeder, historier og billedtekster ud fra, om de både er nytænkende eller unikke, samtidig med at være værdifulde i forhold til at illustrere håb eller frygt for fremtiden.

Billeder, der minder meget om et allerede eksisterende billede, får altså en lav score ift. nytænkning. 

  • Eksperimentér! Prøv at foretage både store og små justeringer med sliderne under billederne. Prøv at justere flere slidere på én gang, før du genererer et billede, og prøv derefter bare at justere en slider ad gangen. Bliv fortrolig med, hvordan den indbyggede AI fungerer for at sikre, at du kan skabe lige det billede, du gerne vil.
  • Se i det offentlige galleri for inspiration, men vær ikke bange for at slippe fantasien løs.
  • Check FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling ud (https://sdgs.un.org/goals) for at se, hvor dine bekymringer eller håb passer ind i det større billede.
  • Eksempel: Lad os sige, at du er bekymret for skovrydning og har lavet et billede for at afspejle denne bekymring. I så fald kan du f.eks. mærke dit billede med SDG 15: Life on Land
  • Gå skridtet videre og fortæl om den SDG du adresserer i din billedtekst.
Check FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling ud (https://sdgs.un.org/goals) for at se, hvor dine bekymringer eller håb passer ind i det større billede.
Eksempel: Lad os sige, at du er bekymret for skovrydning og har lavet et billede for at afspejle denne bekymring. I så fald kan du f.eks. mærke dit billede med SDG 15: Life on Land
Gå skridtet videre og fortæl om den SDG du adresserer i din billedtekst.

Bidrag til forskning:

Vi håber, at crea.visions er et sjovt værktøj at lege med og, at du får noget ud af at skabe billeder med det. Men applikationen er mere end bare et underholdningsspil. crea.visions  er et værktøj, der sigter efter at få alle, inklusive dig, til at deltage i diskussioner om vores fremtidige verdens tilblivelse. 

Ud over dette er forskerne ved ScienceAtHome, Center for Hybrid Intelligence, interesserede i, hvordan en skabers intention med et billede kan variere i forhold til andre menneskers fortolkninger. Alle har deres egne personlige kriterier for, hvordan en utopi eller dystopi kan se ud.

Disse forskelle er interessante at studere, da vores baggrunde, tidligere erfaringer og meninger varierer fra person til person. Men det er selvfølgelig virkelig svært at undersøge dette uden, at en masse mennesker deltager ved at gennemgå og kommentere de billeder, der er blevet lavet! Hvis du har lyst til at hjælpe os med at blive klogere på emnet, kan du tjekke evalueringsværktøjet here og finde ud af, om dine meninger om utopier og dystopier matcher deres skabers! 

KFM-challenge
Dismiss